Pages

26 Haziran 2009 Cuma

Bir Anime Daha Geride Kaldı...

Fullmetal Alchemist'ten sonra,anime alanında doktora yapmış insanların bana ısrarla tavsiyesinden sonra anime izleme serüvenine devam kararı aldım.Bu sefer ki anime ise Death Note idi.Öncelikle şunu belirtmemde fayda var,bu diğer animelere benzemiyor(en azından herkes böyle diyor).Çok ciddi bir hikayesi ve tamamen beyin jimnastiği üzerine kurulmuş bir anime.İzlerken düşünmeniz ve bir sonraki hamleyi tahmin etmeniz gerek.İnanılmaz yoruyor beyninizi emin olun.Şimdi konusunu biraz özetleyeyim:Light Yagami zeki fakat hayatından bıkmış bir lise öğrencisidir.Birgün Light bir shinigami(ölüm meleği) olan Ryuk'un kendi dünyasından isteyerek düşürdüğü Ölüm Defteri'ni bulur.Ölüm Defterine eğer isim yazılırsa ve kurbanın yüzü hayal edilirse,deftere yazılan insan ölür.Light bu defterin gücünü kavrar ve kendi adaletini kurmaya başlar.Kötü insanları deftere yazarak öldürür ve kendini yeni dünyanın Tanrı'sı olarak görür ama karşısında tek bir engel vardır.Dünyanın en iyi detektifi 'L'.Basitçe konu bu fakat birbirinden zeki bu iki akılın mücadelesi,sizi daha da geriyor ve animeyi daha zevkli hale getiriyor.Seri bi ara sıkıyo yani ben bayaa bi sıkıldım.Bölümler sırf konuşmalarla geçiyor,hiç aksiyon yok,sıradan bölümler fakat bu bölümler çok kısa sürüyor ve hemen içine alıyor seri.toplam 37 bölümden oluşan seriye çoğu kişi şimdiye kadar yapılmış en iyi anime diyor.Ben bişey diyemiyorum çünkü çok tecrübesizim.ulan yazıyoz daha ne yapak!!!Filmine gelince...Patlak!indirdim ve biraz baktım.izlemem sanırsam.şu japon filmlerini hiç izleyemiyorum.o kızların sesinden ve o dilin garipliğnden herhalde.bi ısınamadım şu japonlara.ırkçılık değil benimkisi:Dneyse efendim fazla uzatmadan bu seriyi izlemenizi tavsiye ederim!izlemezseniz de ne haliniz varsa görün bea!!!:D

7 yorum:

  1. o zaman izle kardeşim alla alla.zaten maykıl ölmüş hüzünlüyüm!!

    YanıtlaSil
  2. tamam abi izlicem.maykıl için üzgünüz biz de... vay beee dedittiren bir olay oldu :/

    YanıtlaSil
  3. 1 death note'un hiçbir saniyesi sıkıcı değil.
    2 japonca dünyadaki en güzel dillerden biri.
    3 death note'un filminde L rolünde matsuyama kenichi harikalar yaratıyor, L'i animedekinden bile sevimli bir hale getiriyor. sırf matsuken için bile izlemeye değer. death note'un hollywood versiyonunda da matsuken oynasın diye insanlar imza kampanyası başlattılar. çok yetenekli bir oyuncu ve ben kendisini yemek istiyorum.

    bre kafir sen yoksa animeyi ingilizce dublajlı mı izledin?!!

    YanıtlaSil
  4. ingilizce dublajlı izlemek suçsa ben suçluyum!!!suçluyum evet!!zaten o filmde tek animedekine orjinal benzeyen L'di.Light çok patlak olmuştu kabul etmek lazım.Japonca konuşan birilerini duyduğum zaman hemen alay edesim gelio,gülesim gelio.Lost'ta bile jin ile sun'ın flashbacklerindeki konuşmalarda çok gülüyordum!

    YanıtlaSil
  5. hiii çok büyük günaha giriyorsun. orjinal sesinden izlemezsen hiçbir zevki kalmaz. animelerde çok başarılı seslendirmeler yapıyorlar. benden söylemesi.

    YanıtlaSil
  6. içten biliyosun ben o kadar iyi bilmiorum bu anime işlerini falan daha yeni başladım ama şu ana kadar izlediğim FMA,Devil May Cry ve Death Note'ta ingilizce seslendirmeler daha iyiydi.ben öyle düşünüyorum ama senin suyuna da gitmezsem çok pis dayak yiicem gibi de duruyor:D

    YanıtlaSil

Dil Pabuç Gibi!