Pages

12 Haziran 2009 Cuma

Fullmetal Alchemist-Sen Hala İzlemedin Mi?






"Humankind cannot gain anything without first giving something in return. To obtain, something of equal value must be lost. That is Alchemy's first law of Equivalent Exchange. In those days, we really believed that to be the world's one, and only, truth."-Alphonse Elric
(İnsan ırkı birşey elde etmek için ona eşit değerde başka birşey sunmalı.Bu simyanın eşit takas ilkesidir.Daha çocukken bunun dünyanın bir ve tek gerçeği olduğuna inanırdık.)



Çoğu zaman "Simya" lafını duyarız ama ne olduğunu hiçbir zaman bilmeyiz.Kimya gibi bişeydir herhalde deyip kestirir atarız.Simyacı diye bi kitap vardı,oradan da bi bağlantı yapiim dedim.Simya,bir maddeyi anlamak,parçalamak ve ona eşit kütlede,hacimde(madde yapısının aynı kalması koşulu ile) yeniden düzenlemek.yani kırılmış bir vazoyu tekrar eski haline döndürmek gibi.Fakat bir sorun var.Eşit takas kuralı hiçbir zaman delinemez.Edward ve Alphonse Elric kardeşler küçükken kendilerini terkeden babalarının kitaplarından simyayı öğrenirler.Herşeyden çok sevdikler annelerini de kaybedince,simya ile annelerini tekrar dünyaya döndürmeye çalışırlar ancak "İnsan Dönüştürme" kesinlikle yasaklanmıştır ve bu tekniği kullanan herkes cezasını çekecektir.Edward simyayı yaparken,kolunu kaybeder ve kardeşinin vücudu "Büyük Kapı"ya doğru sürüklenir.Bunu son anda farkeden Ed ayağı karşılığında kardeşinin ruhunu bir zırha mühürler.Simya'da daha da ilerleyip vücutlarını tekrar eski haline dönüştürmek isteyen iki kardeş en sonunda,Eşit Takas kuralına gerek duymadan simya yaptırmaya yarayan "Filozof Taşı"nı aramaya koyulur.Fakat bu yol gerçekten çok engelli ve bi o kadar da sonu görünmeyen bir yoldur.





Anime izlerim,severim ve izlemeyenlerin çok şey kaçırdığına inanırım ama o kadar iyi anime izleyicisi olduğumu söyleyemem.Küçükken Captain Tsubasa,Naruto,Dragonball,Pokemon vs. izledik.Hepimiz izledik Tvlerden.Artık internetten neredeyse bütün animelerin bölümlerini izleyebilirsiniz.http://www.animefreak.com/,animethat.com,animeizle.net,http://www.cizgiport.com/ gibi sitelerden izleyebilirsiniz.Fullmetal Alchemist gerçekten uzun zamandır izlediğim en iyi anime.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Şimdi sırada Death Note,Cowboy Bebop ve Ghost in Shell var.Hadi bakalım kolay gelsin banaaa:D(bu arada FMA'in son bölümü çok hoş,oraya kadar gelirseniz ne demek istediğimi anlarsınız:D)

2 yorum:

  1. :D ilk başta bacağını kaybediyor sonra kolu karşılığı kardeşine ruh bağlaması yapıyor.

    çok güzel olmuş yazı. yalnız mangası animesinden çok daha güzel. mangada edward biraz daha psikopat ve şeytani bir çocuk gibi, her karede deli deli bakıyor.

    anime listene -izlemediysen- elfen lied'i de ekle. en azından ilk bölümünü izlemelisin, en çok kişiyi salondan koşarak uzaklaştırmak konusunda rekortmendir.

    YanıtlaSil
  2. herkes öyle diyor...genelde mangalar,animelerden daha iyi sanırım.pek bu işlerle ilgim yoktu ama artık yavaş yavaş ilgilenmeye başladım:D

    YanıtlaSil

Dil Pabuç Gibi!