Pages

5 Temmuz 2009 Pazar

Sahipsiz Bir Dünya'da Yürüyorum...

Sonunda Fallout 3'ü bütün DLC'leri ile bitirdim!(point lookout hariç-onu da aldım dönüşte oynayacağım).Bethesda'nın(Oblivion ve Morrowind yapımcısı) son oyunu olan ve kimilerine göre geçen senenin en iyi oyunu olan Fallout 3 sonunda bitti.uzun zamandır oynadığım en iyi RPG'lerden biri olan Fallout 3 yine karşımıza devasa bir dünya ile karşımıza çıkıyor.İlk iki oyundan sonrasını konu alan bu oyun 2077 yılında geçiyor.Dünya savaşa girmiş ve nükleer bombalar sonucu bildiğimiz Amerika yerle bir olmuş.Savaş sırasında insanlar yeraltı sığınaklarını geliştirmişler ve Vault'lar ortaya çıkmış.Amerikalıların bu sığınakta yaşayanları kurtulmuş diğerleri ise dışarıda-Wasteland'da ya mutasyona uğramış ya da kafayı sıyırmış bir şekilde yaşıyorlar.
Oyunun başlangıcı iyi kurgulanmış.Doğumdan başlıyor,doğarken anneniz ölüyor,büyüyorsun ve Vault 101'de normal hayatın devam ederken birden alarmlar çalıyor,bir kaos ortamı oluşuyor.ne olduğunu anlamadan öğreniyorsun ki babanız sığınaktan kaçmış.Vault'tan çıkış,olağanüstü haller dışında kesinlikle yasak olduğundan dolayı bir panik ortamı sarıyor etrafı.ee tabii durum böyle olunca herkes senin peşine düşüyor ve babamızın ayak izlerini takip ederek hiçbir zaman görmediğimiz,üzerine yalanlar anlatılan Dışarı'ya(Wasteland'e) çıkıyoruz.Babamızın amacı ise bütün radyasyona uğramış suyu Project Purity ile tamamen zararsız bir su haline getirmek.Tabii ki Project Purity ile ilgili ve Wasteland ile ilgili bir sürü hikayeyi sonradan öğreniyorsun.Tabii oyununun size sunduğu dünya çok büyük(oblivionla kıyaslayamayız tabii ki).yeni yerler ve binalar,çok güzel tasarlanmış bir yıkım...dünya çok güzel tasarlanmış yaw,anlatmakla bitmez.sanki o yalnızlığı siz yaşıyormuşsunuz gibi.yıkık dökük binalar,metrolar...tam bir izolasyon var o dünyada.Oyunun şu ana kadar 4 tane DLC(Downloadable Content) var.Broken Steel,Operation:Anchorage,The Pitt ve Point Lookout.Point Lookout yeni çıktı haberiniz olsun.
Ben hala oyun senaryolarının,film senaryolarına balçiçek pamir! gücünde kat çektiklerini düşünüyorum.kitaplarla da yarışıyorlar derim.Hayatımda çok oyun oynadım ama konusu ve içeriği böyle olan oyunlar zaten efsane oluyorlar.Bioshock,Warcraft,Diablo,Half-Life,Fallout ve aklıma gelmeyen bir sürü oyun.çok var böyle efsane oyun ama biraz kafam iyi olduğundan ötürü hafızam pek iyi çalışmıyor şu aralar.İleride başarısızlıkla sonuçlanmış oyun çakması filmler hakkında yazılar yazacağım ama bu yazımı Fallout 3 ile sınırlandırmak istiyorum.
Bu oyunu bayaa bi geciktirmiştim ama yaz tatili başlayınca hemen bitirdim.şimdi point lookout'a başlayacağım.tabii şu aralar istanbuldayım,adana'ya dönünce başlarım:D

3 yorum:

  1. Fallout 3 ü ben de oynadaım, ama Falout 2 oyununun tadını bulamadım. Evet grafikler güzel ama diyaloglarda, karşılaştığınız NPCLer de eksiklikler var. Fallout 2 nin esprili yanı yok,şehirlerde de hayat yok.

    YanıtlaSil
  2. o konuda haklı olablrsn dostum ama oyun gerçekten çok iyi hele son ek paket(point lookout) çok karanlık bir hava katmış oyuna.son zamanlardaki en iyi oyunlar arasına girer sence?

    YanıtlaSil
  3. bu arada fotolarda bi sorun var kusura bakmayın!

    YanıtlaSil

Dil Pabuç Gibi!